Boohoo.com, Burnley

Key Information

Owner: BooHoo.co.uk
Engineer: Paul Waite Associates
General contractor: Barnfield Construction
Period of works: May – July 2017

Project description

Development of a large shed for Manchester based, online fashion giant Boohoo who are expanding their existing distribution warehouse in Burnley. At 63,000 sq ft the new warehouse and office development represents a significant increase in capacity over their existing facility.

Ground conditions

The former agricultural area has been developed into a sizeable industrial park in recent years. The site consisted of varying depths of made ground overlying clays of variable strengths.

Solution

To bring settlements within an acceptable level a vibro stone column solution was proposed as an economical alternative to precast piles. A small amount of upfill was carried out across the building footprint prior to installation of the VSC’s. To accomodate high-bay racking a bearing pressure of 60kN/m2 was required beneath the substantial floor slab area. Treatment beneath the floor slab was monitored closely by site and operations to ensure that settlements fell within the required tolerance.

View More Case Studies

Main Figures

Stone Columns

3751

View More Case Studies